Det ingen berättar om tandblekning

Praktiskt taget alla som vill lysa upp sitt leende kan vinna på tandblekning. Personer med tänder som är missfärgade på grund av ålder, röker cigaretter eller andra externa missfärgningselement är exceptionella möjligheter för tandblekning. Studie tyder på att tandblekning är helt pålitlig hos mer än 78% av människorna. Eftersom tänder blixtar fortfarande växer i popularitet, fortsätter studien rakt in i alla typer av blekningssystem.

Tandbelysning är inte irreversibel och fungerar också genom att bli av med de naturliga materialen i emaljen genom att göra dem flytande med en peroxidbiprodukt. Dessutom är tandblekning bara effektiv med bästa tandblekning om det finns mycket emalj.

Det finns två huvudsakliga typer av tandblekning: expertblekning såväl som tandblekningpaket.

Professionell tandblekning

En av de mest effektiva och säkraste metoderna för blekning av tänder är det tandläkarövervakade förfarandet. Inledningsvis kommer tandläkaren säkert att identifiera om du är en kandidat för tandblekning samt vilken typ av blixtlinssystem som skulle ge de allra bästa resultaten. Tandvårdsexperten måste också titta på vad du personligen kan förvänta dig för din individuella omständighet. Innan behandlingen av tänder blir lättare rengör de flesta tandläkare tänderna, fyller alla typer av tandhåligheter och ser till att patientens tandköttsvävnader är friska och balanserade.

Tandläkare kommer i allmänhet att rekommendera att försöka tända ljuset först för att undvika behovet av ännu mer invecklat kosmetiskt arbete. Komplikationer som kan inträffa vid specialtändning av tänder är oregelbundna och är vanligtvis mindre. Sammantaget är tandblekning under specialistvägledning ett effektivt tillvägagångssätt för blekning av tänderna.

tandblekningssatser

En valmetod för specialblekning av tänder är att använda ett tandblekningssystem eller ett set. De flesta tandblekningssystem består av en blixtgel som placeras i munstycken som passar över dina tänder under olika tid. I allmänhet ger kvalitetssatser för tändbelysning dig cirka 500 till 800 dollar. Tandblekningssystem i budgetplanen börjar på cirka 29,95 dollar, även om de vanligtvis är mycket mindre effektiva.

Den amerikanska tandvårdsorganisationen har gett sitt godkännande till vissa tandbelysningsprodukter, så se till såväl som att försöka hitta ADA-märket för godkännande om du mest sannolikt köper ett blixtpaket. Det är viktigt att tillverkarens anvisningar följs exakt när du använder ett hemtandblekningspaket. Använd inte en tandblekningsprodukt i mer än 14 dagar utan att komma i kontakt med en tandläkare.

Nackdelar samt begränsningar av tandblekning

Även om tandblekning är mycket effektiv, kan det finnas kortvariga nackdelar, som ömma tandlossningar eller värkande tänder från blekmedlet. Kronor, broar, bindningar och även fyllningar går bara tillbaka till sin ursprungliga färgning; de lätta inte någon form av extra med expert tänder blekning. Olika missfärgningar kräver olika rättsmedel, därför är det nödvändigt att ha ett samråd med en munhälsospecialist innan du försöker en tandblekning.

Medan tandblekning ger ljusare leenden, är vissa människors antaganden extremt höga och de är också besvikna över resultaten.

Forskningsstudier fortsätter rakt in i alla typer av blixtar. På grund av dess effektivitet kommer tandblekning säkert att fortsätta öka i popularitet. Regelbundna professionella tänder som rengörs av din tandläkare hjälper säkert till att upprätthålla den långsiktiga framgången med tänder
Tänk på tandblekning om dina tänder är nedtonade från ålder, kaffe, te eller röka cigaretter.

Navigation