E-Liquid förbud träffar Kirkland vape Store Hard

Där en gång hundratals färgglada E-Liquid juice flaskor fodrad hyllorna, displayen fall av vape savvy E-cigarett butik i Kirkland är nu karg.

Washington State Board of Health röstade för att anta en tillfällig 120-dagars förbud mot smaksatt vape patroner, annars känd som e-vätska, vid ett möte den Oct 9.

Resultatet av detta förbud har lämnat företag som vape savvy och butiksägare Jason Staifer och James Tores gripa för svar på hur man betalar för anställda och ett leasingavtal under fyra månaders förbudet.

“Jag började riva upp och titta på honom och han tittar på mig och vi är bara titta på varandra som,” vad som händer? ” Staifer sa. “Jag har inte känt mig så trasig.”

Staifer förklarar att innan förbudet deras butik skulle se ungefär 30-40 personer om dagen. Under de dagar sedan förbudet Staifer sa att han har tur att se fem personer.

Staifer uppskattar cirka 95 procent av deras inventering var smaksatt e-juice, som alla de var tvungna att avyttra att stanna i enlighet med delstatslag. För att absorbera förlusten av inventering, sade Staifer att han var tvungen att låta två av hans anställda gå, lämnar de två ägarna som enda människor kvar att man butiken.

Tores sa att de nu säljer endast okryddat och tobak smaksatt vätskor, som normalt utgör ungefär fem procent av sin butiksförsäljning.

“Vi betalade för produkten. Vi betalade samma belopp om inte mer med skatterna på det och sedan en vecka senare sa de att du inte kan sälja den? ” Tores sa. “I huvudsak tog vi en dubbel förlust.”

Enligt Washington Department of Health (DOH), det har varit totalt sju rapporterade fall av lungskada i samband med e-cigaretter eller ång produkter i delstaten Washington, men inga dödsfall. Av de sju rapporterade fallen har fem av dem varit yngre än 30.

Som incidenter av vaping-relaterade sjukdomar och dödsfall har blivit ett ämne av oro i den senaste nyheten cykel, Tores påpekade att majoriteten av dessa fall har kopplats till THC patroner köps på den svarta marknaden. Faktum är att vid den 9 oktober möte gov Jay Inslee sade att det inte fanns några bevis för tillfället som föreslog smaksättare kemi i sig är orsaken till sjukdomen, men fortsatte med att säga att det är det stora utbudet av smaksättare alternativ som drar barn i att ta den initiala PU FF. Inslee resonemang är att förbjuda smaksatt e-juice kommer att omväg barn från rökning och begränsa mängden exponering av barn som vänder sig till den svarta marknaden för deras rökning behov.

Det faktum att minderåriga barn drabbas hårdare än vuxna är en annan anledning hälso-tjänstemän agerar så hårt och snabbt. Den amerikanska Department of Health och Human Services anges att medan cigarettrökning är på nedgång, vaping, särskilt bland barn, har vuxit dramatiskt under de senaste fem åren.

“Problemet med barnen är absolut ett problem,” Staifer sa “det är därför vi flyttade in på denna plats just här eftersom det är 21 och äldre. Vi vill inte ha barn i den. Du vet, jag har en tonårsdotter. “

Tores känner att det har varit en koppla mellan nyheterna och fakta. Vape.se -industrin måste följa statliga lagar och förordningar för att kunna licensieras. Och ändå är industrin demoniseras av försäljningen av förorenade produkter som köpts på den svarta marknaden eller online, inte på en vape butik.

Tores påpekar att under de två år butiken har varit öppen, har de aldrig nämnts för att sälja till en minderårig och har kontrollerat ID vid dörren. Han pekar på bensinstationer som en av de viktigaste källorna där barn får e-vätska, inte ägnas vape butiker som vill behålla sin licens.

Ser fram emot, Tores och Staifer är besvikna över förbudet och de två är inte blinda för vad fyra månader av låg försäljning kan innebära att deras spirande verksamhet. Trots detta är paret fast beslutna att hålla sina dörrar öppna och försöka väder stormen, oavsett hur skrämmande det kan vara.

“Det är vem som kan hålla andan längst,” Tores sa. “Den som har mest besparingar, mest pengar eller den minsta skulden ackumulerade… i slutet av dagen, du ber företag att hålla sig flytande på fem procent av sin försäljning. Det är omöjligt var du än går för att göra det. ”

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.

Navigation