Hur man installerar växtbelysningar

Installationskraven varierar drastiskt beroende på omfattningen av din inomhus trädgård och vilken typ av glödlampa som används. Men här är några grundläggande steg för att komma igång med växtbelysningar.

Räkna ut hur många glödlampor du behöver.
De flesta ätbara växter kräver minst 30 watt per kvadratfot, men fruktarter (som tomater) kommer i allmänhet inte att producera rikliga högkvalitativa grödor utan 40 till 50 watt per kvadratfot. Wattal anges alltid på lampförpackningen. Multiplicera bara kvadratmeter av ditt växande område med antalet watt du planerar att tillhandahålla (mellan 30 och 50); sedan dividera med antalet watt som levereras av glödlamporna du planerar att använda.

Utforma en ljus rack för dina växtbelysningar.

Du behöver ett sätt att stödja lökarna över växterna på rätt höjd. Och om du inte växer något som kommer att förbli på mer eller mindre samma höjd under hela sin livslängd, behöver du också ett sätt att höja ljusstället när växterna växer. Detta sker oftast genom någon form av remskiva system eller genom att hänga armaturer med metallkedja – på så sätt kan du enkelt justera höjden genom att ändra länken Armaturen är hem från. finns också att köpa online.

Lägg till nödvändiga tillägg i växtbelysningen.

Det är i allmänhet klokt att ansluta dina lampor till en timer för att säkerställa att de får rätt mängd ljus, och att de får det samtidigt varje dag. finns tillgängliga för inomhusodling, men en standard fungerar också. Om dina lampor föra temperaturen över 80 grader eller så i ditt växande område, installera ett ventilationssystem för att förhindra värmestress. Aficionados använder sig av reflektorer och alla slags andra grow light tillbehör för att uppnå optimala resultat.

Navigation