Olika typer av Hash

Med återkomsten av cannabis entusiasm kulminerade på 1960-talet, hasch hittade sin väg tillbaka in i rampljuset. Länder som Nepal, Afghanistan och Marocko såg en ökning av haschexport till västländer till följd av cannabisintresse som slog mainstream för västerländska turister. Vid denna tidpunkt var sorterna av hasch som importerades gamla världens sorter, främst hårdpressade, tegelliknande fasta ämnen gjorda av värme och tryck.

Det var inte förrän i slutet av 1980-talet när körtelseparation introducerades i väst genom en maskin som heter ” master sifter.”Enligt Ed Rosenthal och hans bok Beyond Buds använde denna banbrytande maskin av John Gallardi vibrationer för att skilja körtelhuvudena från växtmaterialet.
Relaterad
“Beyond Buds”: en titt på Ed Rosenthals nya Guide till cannabisextrakt

Läs mer om detta på Hasch.se

Under denna tid började Neil Schumacher och Rob Clarke experimentera med vattenutvinningsmetoder, den tidiga föregångaren till vad vi nu kallar vattenhasch eller iwe (isvatten extrakt). Den utrustning som används för att popularisera isvattenutvinningsmetoden introducerades först för allmänheten 1997 av Reinhard C. Delp vid High Times Cannabis Cup. Hans patent skulle senare anpassas och modifieras av Mila Jansen med hennes” pollinator ” isoleringspåsar. Denna design skulle förbättras ytterligare av den kanadensiska haschentusiasten Marcus “Bubbleman” Richardson och hans populära sortiment av BubbleBags, en av endast en handfull företag över hela världen som har hyrda tillstånd att använda metoder från det ursprungliga patentet som lämnades in 1999.

Navigation