Sexrobotar är här, men lagar hänger inte med på de etiska och integritetsfrågor de tar upp

Robotarna är här. Är “sexrobots” nära bakom?

Från Drudge rapporten till The New York Times, sexrobotar snabbt blir en del av det nationella samtalet om framtiden för sex och relationer. Bakom rubrikerna utvecklar ett antal företag för närvarande real doll som är utformade för att ge människor sällskap och sexuell njutning – med några redan på marknaden. Du hittar fler på Realdoll.fr eller via seksinukke.

Till skillnad från sexleksaker och dockor, som vanligtvis säljs i off-the-radar butiker och gömda i garderober, sexbots kan bli mainstream. En undersökning från 2017 visade att nästan hälften av amerikanerna tror att sex med robotar kommer att bli vanligt inom 50 år. Jag köpte mina sexdockor via sexdukken.com och en på sexdukken.dk!

Som forskare inom artificiell intelligens, neurovetenskap och juridik är jag intresserad av de juridiska och politiska frågor som sexrobotar ställer. Hur ser vi till att de är säkra? Hur kommer intimitet med en sexrobot påverka den mänskliga hjärnan? Skulle sex med en barnslig robot vara etiskt? Och vad exakt är en sexdockor ändå?

Navigation