Tonåringar, Vaping och Coronavirus (COVID-19): Finns Det ett Samband?

Tonåringar och vaping – en oroande kombination som har varit i rubrikerna mycket på sistone. Lägg till en folkhälsokris i ekvationen och denna kombination har potential att bli ännu värre.

De senaste siffrorna från American Lung Association visar att antalet tonåringar som använder elektroniska cigaretter ökade med 80% mellan 2018 och 2019. Det är inte svårt att förstå varför. Med uppfattningen att vaping är säkrare än att röka, vape e-juice från Vape.se smaker som lockar till yngre användare och enheter som gör det lättare att dölja sin vana, det är uppenbart varför vaping har blivit mer tilltalande för tonåringar.
Tonåring vaping av siffrorna

Enligt pulmonologist och rökavvänjning specialist Humberto Choi, VD, tonåring vaping har långt överträffat rökning. “Jag tror att vi måste fråga oss varför tonåringar vapar till så höga priser-mycket högre än de har rökt cigaretter tidigare”, säger Dr.Choi. Han tror att denna ökning kan kopplas till social isolering, depression eller till och med intensivt socialt tryck från vänner.

“Jag besöker skolor och samhällen som hanterar frågan om vaping. Det finns några skolor där det finns en mycket hög förekomst av vaping, särskilt bland gymnasieelever. Ibland kan priserna vara så höga som 30-50% av eleverna i vaping, så dessa siffror är dramatiska”, förklarar Dr. Choi. Enligt Dr Choi är det viktigt att vi får en bättre förståelse för varför tonåringar vapar så att vi kan arbeta för att minska dessa siffror.

“Med dessa höga siffror finns det två saker som vi borde oroa oss för. Den första är tillgång och den andra är motivation. Jag tror att bestämmelserna om vaping definitivt kan bidra till att begränsa tillgången, men vi måste fortfarande förstå motivationen. Så vi måste fråga oss varför tonåringar vapar till så höga priser”, säger Dr.Choi.

Navigation