Vad är frilansande? Hur man blir en frilansare?

Frasen “Jag är en frilansare” får kastas om mycket nuförtiden när någon tillfrågas om vad han gör för en levande. Det kan vara en vän, kollega, eller till och med din familjemedlem som lämnade sin vanliga 9 till 5 jobb för att bli en frilansare.

Många skäl bidra till denna plötsliga förskjutning i mentalitet människors uppfattning om jobb i sig orsakar dem att flytta till frilansande.

Men varför gör de det?

Kan frilansare hålla länge utan jobb?

Vad exakt gör dessa “frilansare” göra?

Här är en omfattande guide för att besvara alla dina frågor.

Vad är frilansande?

Frilansande är ett kontraktsbaserat yrke där personen istället för att rekryteras i en organisation använder sin kompetens och erfarenhet för att tillhandahålla tjänster till ett antal kunder.

Enkelt uttryckt är frilansande när du använder dina kunskaper, utbildning och erfarenhet för att arbeta med flera kunder och ta på olika uppdrag utan att åta sig att en enda arbetsgivare. Antalet tilldelningar eller uppgifter som du kan ta bara kokar ner till din förmåga att leverera på dem som frågade från dem.

Frilansande innebär vanligtvis jobb (kallas spelningar) som gör att du kan arbeta hemifrån situationer. Men inte associera frilansande som samma som att ha ett arbete hemifrån jobb.

Frilansande betyder inte alltid att du kommer att arbeta hemifrån. Du kan behöva arbeta på din kunds kontor också beroende på vilken typ av arbete och kundens krav.
Ett arbete hemifrån jobb innebär ett avtal mellan dig och en enda arbetsgivare som ger dig en lön medan frilansande inte.

Det är bara att många av de jobb som frilansare utför kan levereras via Internet utan deras närvaro på företaget eller kunder plats.
Vem är en frilansare?

En frilansare eller frilansande arbetstagare är en egenföretagare som tjänar pengar genom att tillhandahålla tjänster till flera kunder. Dessa tjänster relaterar till personens kompetens och är inte nödvändigtvis till bara företag.

Frilansare antingen använda tredje parts plattformar som Fiverr, 99designs, etc. för att få affärer eller använda sitt nätverk för att få mer affärer och tillhandahålla tjänster till sina kunder direkt.

Men är det ett bra val för en karriär? Kan du upprätthålla ett överdådigt liv medan frilansande? Hur börjar du med frilansande jobb?

Tja, när 11 procent av den arbetande vuxna befolkningen i USA arbetar främst som heltidsarbetande frilansare, måste det finnas något bra om denna bransch.

Frilansande som en karriär

Ökningen av frilansare har resulterat i utvecklingen av ett nytt koncept – gig-ekonomin. I gig ekonomi, en person, i stället för att arbeta för en enda arbetsgivare på heltid och få en fast lön i gengäld, arbetar för flera kunder på sina egna villkor och till ett pris han tror att hans arbete förtjänar.

Frilansande är ett lockande yrke. Det tar hand om nästan alla problem med en vanlig service-klass mänskliga. Enligt UpWork, amerikaner arbetar i genomsnitt 47 timmar per vecka. Frilansare arbetar i genomsnitt 11 timmar mindre per vecka än heltidsanställda arbetstagare. Det ger upp till cirka 550 timmar per år eller 23 hela dagar.

Tja, är svaret i grunden inbäddade i vårt mänskliga psyke.

Den är djupt rotad i våra sinnen för att leta efter en garanti. Ett vanligt jobb ger oss en garanti för ett yrke som betalar vid den angivna tidpunkten. Du får en rutin att följa. Och detta jobb ger också med garanterade förmåner såsom försäkring, pensionsförmåner, Provident fond, steg och lönehöjningar för att prestera bra.

När du väljer frilansande, förlorar du garantin för något av detta. Det finns ingen säkerhet att du får återkommande kunder. Ingen säkerhet att du kommer att kunna upprätthålla denna livsstil till pension, och även ingen garanti för att din inkomst kommer någonsin att öka.

Dessutom får du hantera dina skatteavdrag, försäkringar och andra finanser själv.

Det finns också andra nackdelar med frilansande som-

Balans mellan arbete och privatliv: om du inte vet hur man ska separera det personliga livet från arbetet blir frilansande än en vanlig nio till fem jobb.
Inga fördelar: frilansare är ansvarig för sin egen semester, sjukdagar, semestrar och måste vara bra ekonomiska och tidsplanerings planerare.
Svåra kunder: du kan hitta några kunder som är extremt svåra att hantera. De kan misslyckas med att ge rätt instruktioner och information för att slutföra jobbet eller kan vara otillgängliga för att rensa eventuella tvivel. Detta kan vara frustrerande och kan resultera i slöseri med din tid.

Det finns alltid fördelar och nackdelar med varje yrke och det är upp till dig att balansera det ordentligt för en hälsosam fotfäste. Om du tror att frilansande kan vara fördelaktigt för dig och nackdelarna spelar ingen roll mycket. Läs vidare för att ta reda på hur du kan bli en frilansare.
Hur man blir en frilansare?

Att bli frilansare är lika enkelt som att beställa något över Internet. Du besöker webbplatser som erbjuder frilans jobb och uppgifter och ta dem på. Detta är ett underbart sätt att starta och få ditt namn där ute.

Här är några webbplatser som du kan prova för frilansande jobb:

Fiverr: världens största marknadsplats för att leta efter frilans jobb. Bara skapa ett konto inlägg vad du kan göra, lägga till några länkar och du är klar.
99Designs: en perfekt plats att hitta frilansande jobb om du är en designer.

Navigation